zondag 8 juli 2012

Overzicht websites

Een lijst van 10 educatieve websites met beoordeling:

Klik hier

Waarom ik voor de websites gekozen heb:
1. www.proefjes.nl
Dit is een site waar allerlei proefjes op staan, die kinderen kunnen uitvoeren. Je de proefjes kunnen gebruiken om een ontdekdoos samen te stellen.

2. www.hetklokhuis.nl
Het klokhuis is heel bekend. De educatieve filmpjes worden door kinderen als leuk ervaren. Er zijn veel onderwerpen te vinden, vaak sluiten deze redelijk aan op de kerndoelen.

3. www.schooltv.nl/beeldbank
Op deze site kan je goed zoeken naar korte educatieve filmpjes. Ze hebben een groot aanbod, door de zoekmachine vind je wat je zoekt.

4. www.schooltv.nl/vroegerenzo/2199254/vroeger-zo
Om het vak geschiedenis digitaal te ondersteunen kan je deze site gebruiken. Per tijdvak kan je informatie vinden en ook filmpjes kijken. Ik heb deze site ook gebruikt bij het leren van mijn geschiedenis toets.

5. www.waterwizz.nl
Ik vind deze site erg mooi ontworpen. Het onderwerp is water en er wordt op verschillende manieren informatie overgebracht. Zo is er een verhaal en de het water abc.

6. www.bloon-methode.nl
Bloon is alleen te gebruiken als je bent ingelogd. De leerkracht maakt een account aan en nodigt de kinderen uit om de ingestelde spellingsopdrachten te maken. Als leerkracht krijg je te zien wie zijn huiswerk gemaakt heeft en of het goed is gegaan. Een handig hulpmiddel. Het ziet er wel erg saai uit.

7. www.topomania.net
Zodra je de juiste kaart gevonden hebt is dit een fijne ondersteuning om topografie te oefenen.

8. www2.leerwereld.com
Op leerwereld moet ook eerst worden ingelogd. De site kan ingezet worden wanneer kinderen tijd over hebben en op een ontspannen manier willen leren of gewoon een spelletje willen doen. Wanneer je kinderen op internet iets voor zichzelf laat doen kan je dit niet altijd in de gaten houden, dit is daarom een goed alternatief.

9. www.droppiewater.nl
Dit is nog een site over water. Ook heel mooi vormgegeven. Droppie heet je welkom op de site. De informatie is ingedeeld per groep, zo krijgen de kinderen informatie op hun niveau. Soms oogt de site wat druk, maar het zal kinderen uitnodigen om alles te ontdekken.

10. kitses.com/animation/swfs/digestion.swf
Dit is meer een tool. Ik vond hem erg gaaf ontworpen en een goede ondersteuning bieden voor een moeilijk onderwerp. Helaas is het in het engels.